Jouw lichaam is één geheel

De medische wereld is het er steeds meer over eens: het lichaam is één geheel. Jouw brein, jouw psyche, jouw emoties en beslissingen, je hormonen en de zenuwen, je stofwisseling (longen, lever, darmen …) en je afweer (immuunsysteem) werken allemaal samen. Ze regelen je herstel en je gezondheid.

Dat inzicht is het vertrekpunt van osteopathie. Sterker nog: als osteopaat gaat Anton ervan uit dat jouw eigen lichaam het startpunt is van herstel wanneer je voor bepaalde gezondheidsklachten langskomt.

Een veilige aanpak

Osteopathie is een veilige manuele onderzoeks- en behandelmethode van jouw hele lijf: je bewegingsapparaat, je organen en de weefsels in je lichaam.

Anton onderzoekt en behandelt manueel de bewegingsmogelijkheid van al deze systemen en zoekt naar bewegingsbeperkingen die een verband kunnen hebben met jouw klacht.

Daarvoor doet hij een beroep op zijn uitgebreide praktische kennis over anatomie, fysiologie, neurologie en pathologie.

De oplossing ligt bij de oorzaak

Een osteopaat brengt alle blokkades en bewegingsbeperkingen in jouw lichaam in kaart die met de klacht verband houden. Zo gaat Anton op zoek naar de oorzaak van je klacht en behandelt die vervolgens door middel van manipulaties, spiertechnieken en mobilisaties.

Hij geneest niet maar moedigt het lichaam aan om zelf te genezen. Dat doet hij door blokkades en bewegingsbeperkingen op te heffen die een genezing in de weg staan. Apparatuur of medicijnen komen er niet aan te pas.

Maak een afspraak