Jij bent het vertrekpunt

Elke behandeling bij Anton start met een uitgebreid vraaggesprek. Zo krijgt hij een goed beeld van de klachten voor het onderzoek zelf start.

Tijdens het onderzoek bekijkt Anton niet alleen de plaats waar de pijn zich situeert. Osteopathie bekijkt het lichaam in zijn geheel. Daarom gaat hij ook elders in het lichaam op zoek naar mogelijke oorzaken van de klachten.

Na het onderzoek volgt de behandeling. Die is altijd gebaseerd op de basisprincipes van de osteopathie:

  • De mens vormt één geheel. Alle afzonderlijke delen van het lichaam beïnvloeden elkaar.
  • Alles in het lichaam kan en moet goed bewegen. Wanneer ergens een bewegingsverlies optreedt, betekent dit een verlies in functie.
  • Osteopathie stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam.
Elke behandeling is anders

Elke behandeling is volledig afgestemd op jouw klachten, de oorzaken ervan en de manier waarop jouw lichaam zichzelf kan genezen. Eventueel verwijst Anton je ook verder naar een gespecialiseerd arts of ander (para-)medisch therapeut.

 

Volledig advies

De eerste afspraak duurt ongeveer 45 minuten tot een uur. Daaropvolgende behandelingen nemen ongeveer 45 minuten in beslag.

Anton geeft wellicht ook advies over andere zaken die jouw gezondheid beïnvloeden. Denk maar aan leef- en voedingsgewoonten. Dat alles dient om jouw lichaam in een gezond evenwicht te brengen en te houden.

Per mutualiteit kun je navragen wat de tussenkomst voor osteopathie bedraagt. Ook bepaalde verzekeringen voorzien een tussenkomst (de verzekering ambulante kosten van DKV, Ethias …). Vraag het na bij jouw ziekenfonds en verzekering.

Klaar om te starten?